Uitvaart en corona

Vanaf 1 juli 2020 geldt er geen maximum meer voor het aantal personen dat bij een uitvaart aanwezig mag zijn. Wel moet er altijd 1,5 meter afstand tussen de aanwezigen gegarandeerd zijn. Ondanks deze strikte en noodzakelijke maatregelen, is er nog genoeg mogelijk voor een mooi afscheid. Op deze pagina vind je een paar voorbeelden.

Livestream

Met een livestream of webcast kunnen vrienden en familie toch de uitvaart bijwonen. Via een persoonlijke link kunnen genodigden live meekijken of de afscheidsbijeenkomst achteraf bekijken. Zelf met je telefoon of tablet streamen kan natuurlijk ook.

In de meeste uitvaartcentra is het al langer gebruikelijk om de bijeenkomst op te nemen. De opname krijg je achteraf op een usb-stick.

 

Aan de Amsterdamse grachten…

Vervoer hoeft niet altijd per auto. Met een boot kan en mag ook, en is in deze tijden van corona een mooi alternatief.

De route die je vaart zet je op de kaart. Iedereen die niet aanwezig kan zijn bij de afscheidsbijeenkomst zelf, zoekt een mooi plekje langs de route. Op een bankje of op een brug.

Erehaag

De rouwkoets rijdt langzaam voorbij. Familie, vrienden en buren vormen een erehaag. Langs de route is er genoeg ruimte om anderhalve meter afstand te houden.

De route bepaal je zelf. Zo kun je bijvoorbeeld ook langs het geboortehuis of de oude school lopen.

Samen muziek luisteren

Schrijf op de kaart dat je op de dag van de begrafenis op een bepaald tijdstip het lievelingsnummer van de overledene draait. Iedereen die “er bij wil zijn” zet gelijktijdig het nummer op. Bij de rouwkaart kun je ook een kaarsje meesturen of een foto van de overledene.

Neem direct contact met mij op 020 820 44 73